AMSTERDAM - Luca Badoer is komende zondag de eerste Italiaan sinds Nicola Larini in 1994 die aan de start van een Grand Prix verschijnt met een Ferrari. De test- en reserve coureur van het Italiaanse team vervangt Felipe Massa tot diens terugkeer van een hoofdblessure.

De 38-jarige Badoer reed voor het laatst een Grand Prix in 1999, toen hij de finishvlag van de Japanse GP niet haalde.

De Italiaan kwam toen uit voor het inmiddels verdwenen Minardi-team. Badoer heeft 48 Grand Prix-starts op zijn naam. Daar komen er dus nog een paar bij.

Gemotiveerd

"Ik ben zeer gemotiveerd om deze mogelijkheid optimaal te benutten. Het is een uitdaging, met name de eerste dagen in Valencia worden moeilijk."

"Ik benader die eerste trainingen als veredelde testsessies, maar ik ga wel voor het best mogelijke resultaat", aldus Badoer tegen F1Today.nl

Geschrokken

De testcoureur is de jammerlijke reden van zijn invalbeurt niet vergeten: "Mijn gedachten gaan ook uit naar Felipe, ik ben zeer geschrokken van zijn ongeluk. Tot mijn deugd gaat alles nu goed met hem."

"Ik denk ook aan Michael Schumacher. Na intense trainingen met hem in de afgelopen weken weet ik dat hij graag een rentree in de Formule 1 gemaakt zou hebben, hij zette zich daar volledig voor in.

Ook al presenteert zijn afzegging een unieke kans voor mij, ik vind het wel jammer voor hem. We zijn niet alleen vrienden, ik bewonder hem ook."