AMSTERDAM - Renault heeft bevestigd dat Romain Grosjean het zitje van Nelson Piquet Jr. overneemt voor de tweede helft van het lopende Formule 1-seizoen. Het Franse team maakt daarmee het ontslag van de Braziliaan officieel.

Grosjean is een Zwitser met een Frans paspoort en komt uit in de GP2-series. Hij wordt de nieuwe teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Renault kon het nieuws pas bekend maken na de uitspraak over de aangevochten schorsing voor één race, die het team kreeg uitgedeeld in Hongarije.

De straf is ingetrokken en dus staan de Fransen met een debutant aan de start tijdens de Europese Grand Prix in Valencia, die zondag wordt verreden.

GP2-series

Met twee overwinningen in het huidige GP2 seizoen neemt Grosjean de tweede plaats in op de ranglijst. In 2008 finishte de jonge Fransman als vierde in de GP2-series. Daarnaast schreef hij het Aziatische GP2 kampioenschap op zijn naam.

"We zijn blij dat we Romain de kans kunnen geven om voor ons te racen", aldus Renault-teambaas Flavio Briatore tegen Autosport. Hij is een indrukwekkend jong talent en we verwachten dat hij ons zijn kwaliteiten gaat tonen in de voor ons zo belangrijke tweede seizoenshelft."

Nooit overtuigend

Briatore wenst Nelson Piquet Jr. een goede toekomst. De Braziliaan heeft het Franse team nooit van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen.

Grosjean is trots dat hij nu officieel een Formule 1-coureur is. "Ik kijk uit naar het rijden met de Renault R29. Daarnaast vind ik het een eer dat ik mag debuteren aan de zijde van een tweevoudig wereldkampioen. Het motiveert mij enorm."