BERLIJN - Discuswerper Erik Cadée is er bij de wereldkampioenschappen in Berlijn niet in geslaagd de finale te halen. De 25-jarige Brabander kwam dinsdag in de kwalificatieronde tot een beste poging van 60,64 meter.

Om in de finale te komen moest hij 64,50 meter werpen of tot de beste twaalf van het deelnemersveld behoren. Beide eisen waren te veel voor hem.

Cadée zette dit jaar in Amerika een persoonlijk record van 65,61 meter neer. Dat deed hij al in april. Vervolgens haalde hij dat niveau niet meer.

'Gewoon slecht'

''Gewoon slecht'', concludeerde Cadée na zijn korte optreden. De Brabander had een slechte warming-up en eerste poging. ''Toen heb ik me nog hersteld met een nette worp van 60,64 meter. Maar met een nette worp kom je er niet.''

Cadée, die uiteindelijk als negentiende van de dertig deelnemers eindigde, begreep dat hij een grote kans op een finaleplaats had laten liggen. Daarvoor had hij verder moeten komen dan 62,29 meter.

'Problematische aanloop'

''De aanloop naar de WK was al problematisch. De topvorm ontbrak, ook door kleine blessures. Maar de vorm was goed genoeg voor een afstand van 63 meter. Je hoefde hier niet ver te werpen om in de eindstrijd te komen. Slecht dus.''

De Duitser Robert Harting kwam in de kwalificatie het verst: 66,81 meter.