AMSTERDAM - Feyenoord wil de selectie zo snel mogelijk inkrimpen, om financieel meer armslag te hebben. Dit meldde directeur Eric Gudde maandag tegenover Radio Rijnmond.

De geruchten dat coach Mario Been enkele spelers die salaristechnisch gezien zwaar op de begroting drukken expres op de bank zou zetten, wijst Gudde echter van de hand.

"De spelersgroep is te groot", gaf Gudde toe. "In deze, de volgende of daaropvolgende transferperiode móeten we naar een kleinere spelersgroep met een lager budget. Maar je kunt die omstandigheden niet dwingen."

Onzinnig

Boze tongen beweren dat coach Been deze ‘omstandigheden’ wel een handje probeert te helpen door dure spelers als Roy Makaay, Kevin Hofland en Denny Landzaat op de bank te zetten.

De spelers zouden hierdoor sneller hun heil bij andere clubs willen zoeken, en Feyenoord hoeft hun hoge salaris niet meer op te hoesten.

"Volstrekt onzinnig en daarmee doe je bovendien Mario te kort. Als iemand nadrukkelijk vanuit het voetbal de zaken bekijkt, dan is hij het wel", reageerde Gudde enigszins gepikeerd op die suggestie.