HILVERSUM - Voor de 120 professionele golfspelers in het Dutch Open in Hilversum dat van 9 tot 12 oktober wordt gehouden, is dit jaar 1 miljoen euro prijzengeld beschikbaar. Dat is bijna een halvering met het vorig jaar, desondanks blijft de Dutch Open het toernooi met het hoogste prijzengeld in Nederland. De winnaar ontvangt 166.000 euro.

Ter vergelijking: in het World Tennis Tournament in Rotterdam was 850.000 euro prijzengeld beschikbaar. Vorig jaar bedroeg het prijzengeld in het Dutch Open, dat toen nog TNT als titelsponsor had, 1,8 miljoen.

Het Dutch Open Golf gaat dit jaar door in een uitgeklede vorm. Door het ontbreken van een titelsponsor worden geen spelers meer gelokt met startgeld. Door verplaatsing van het evenement naar het naseizoen is het spelersveld teruggebracht van 156 naar 120. Dit heeft te maken met het aantal lichturen.

Titelverdediger is de Duitser Tobias Dier. Wie zullen deelnemen wordt pas twee weken voor de eerste wedstrijddag bekend. De drie Nederlandse spelers op de Europese Tour hebben toegezegd te zullen meedoen. Wedstrijdorganisator Guy van Erven Dorens verwacht toch veel gereputeerde spelers in Hilversum. "Wij zijn tussen het AmEx Championship in Atlanta en het World Matchplay in Wentworth het enige Europese toernooi in drie weken tijd voor het gros van de spelers. In Atlanta en Wentworth mogen namelijk maar een paar Europeanen meedoen."

Naast het prijzengeld van 1 miljoen euro is op de vier korte holes van de Hilversumsche golfclub een auto (Lancia Ypsilon) te winnen met een hole-in-one.

Organisator Reved International heeft nog een gat in de begroting van 150.000 euro. De NOS brengt het Dutch Open uitgebreid op televisie. Op 10 oktober is een samenvatting van de eerste twee dagen te zien. De dagen drie en vier worden rechtstreeks op het scherm gebracht.