BILBAO - FC Barcelona heeft zondag de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup gewonnen. De kampioen van Spanje zegevierde op bezoek bij Athletic de Bilbao met 2-1. Barcelona klopte Bilbao vorig seizoen al in de finale van het bekertoernooi.

Athletic Bilbao mocht als verliezend finalist aantreden in de strijd om de Supercup.

De thuisploeg kwam vlak voor rust verrassend op voorsprong door een doelpunt van Oscar de Marcos.

Barcelona stelde in de tweede helft orde op zaken door twee keer te scoren. Xavi Hernandez en Pedro Rodriguez Ledesma waren verantwoordelijk voor de Catalaanse treffers.

Zlatan

Barcelona speelde nog zonder de sterren Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. Volgende week zondag staat de return in Camp Nou op het programma.

FC Barcelona begint de Spaanse competitie op maandag 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen Sporting Gijon. Drie dagen eerder strijdt de winnaar van de Champions League met Shakhtar Donetsk om de Europese Supercup.

Sneijder

Wesley Sneijder heeft van zich doen spreken in een oefenduel van Real Madrid. De Nederlandse middenvelder kreeg zaterdagavond een kwartier speeltijd van trainer Manuel Pellegrini in de jubileumwedstrijd tegen Real Sociedad, dat het 100-jarig bestaan vierde.

Die minuten waren voor Sneijder genoeg om vlak voor tijd uit een vrije trap het tweede doelpunt van de Madrilenen aan te laten tekenen.

Karim Benzema, een van de vele grote aankopen van de 'Koninklijke' deze zomer, had kort na rust het eerste doelpunt gemaakt. Real Madrid won de wedstrijd tegen het jubilerende Real Sociedad met 2-0.

Drenthe

Royston Drenthe speelde weer 90 minuten als linksback in het elftal van Pellegrini. Arjen Robben viel 25 minuten voor tijd in.

De oefenwedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de overleden voetballer Dani Jarque van Espanyol.

Real speelt over twee weken zijn eerste competitiewedstrijd in de Spaanse Primera Division.