HAMBURG - Martijn Maaskant moet de Eneco Tour aan zich voorbij laten gaan. De wielrenner van Garmin kwam zondag ten val in de finale van de Vattenfall Classic in Hamburg en liep daarbij een knieblessure op.

Maaskant mag naar verwachting anderhalve week niet fietsen. De Eneco Tour begint aanstaande dinsdag al.

Maaskant viel op de linkerknie, die hij vorige week in de Clasica San Sebastian ook al had bezeerd.

''Ik viel niet eens heel hard'', zei hij zondagavond vanuit het ziekenhuis. ''Maar die wond was nog niet helemaal geheeld en sprong opnieuw open."

"Nu heb ik er hechtingen in gekregen, ik mag niet fietsen totdat die eruit zijn",' zo laat Maaskant weten.

Programma

De renner van Garmin had zondag het werk voor zijn sprinter Tyler Farrar verricht en liet zich terugzakken in het peloton. ''In een bocht naar rechts was er een valpartij en ik kon ze niet meer ontwijken."

"Jammer dat ik hierdoor de Eneco Tour mis, ik had graag weer eens in Nederland gereden. En die start in Rotterdam is ook mooi.'' De rest van het programma van Maaskant komt normaliter niet in gevaar. ''Over drie weken rijd ik de Ronde van Groot-Brittannië, de Ronde van Spanje reed ik toch al niet.''

Foto's

Maaskant heeft voor de zekerheid wel foto's laten maken van de knie. ''Maar ik verwacht niet dat daar iets bijzonders uitkomt."

"Deze blessure is vervelend, maar het hoort bij het fietsen. Het was wel leuk om hier in het ziekenhuis van de ploegleider te horen dat Tyler de wedstrijd had gewonnen. Dat maakte nog iets goed.''