LONDEN - Liverpool heeft een valse start gemaakt in de Premier League. De titelfavoriet ging zondag in de eerste competitiewedstrijd onderuit bij Tottenham Hotspur: 2-1.

Ryan Babel en Dirk Kuijt hadden een basisplaats in de ploeg van manager Rafael Benitez. De twee Nederlanders werden in de slotfase gewisseld.

De Spurs kwamen vlak voor rust op voorsprong door een treffer van Benoit Assou-Ekotto. Aanvoerder Steven Gerrard, weer hersteld van een liesblessure, bracht Liverpool na bijna een uur spelen vanaf de strafschopstip weer langszij.

Gerrard mocht vanaf elf meter aanleggen omdat doelman Gomes (ex-PSV) in zijn zestienmetergebied Glen Johnson onderuit had gehaald.

Nieuwe tegenvaller

Drie minuten later kreeg de ploeg van Babel en Kuijt echter een nieuwe tegenvaller te verwerken. Verdediger Sebastien Bassong bracht de thuisploeg opnieuw aan de leiding en zijn treffer bleek genoeg voor de zege.

Liverpool moet daarom meteen al in de achtervolging op de andere favorieten voor de landstitel. Chelsea, Arsenal en Manchester United pakten wel drie punten in hun eerste duel.