AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyers hebben hun oefencampagne voor het Europees kampioenschap later deze maand in eigen land afgesloten met een gelijkspel.

Het duel met India eindigde zondag in Amstelveen in 3-3. Oranje won vrijdag de eerste wedstrijd met 5-3.

De mannen van bondscoach Michel van den Heuvel kwamen al na vier minuten op achterstand door een benutte strafcorner van Sandeep Singh.

Tien minuten later tekende Rogier Hofman voor de 1-1. Via Teun de Nooijer en Ronald Brouwer leek Nederland de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Oranje slaagde er echter niet in de voorsprong vast te houden. Via twee strafcorners van opnieuw Sandeep Singh kwam India langszij.

Afvallers

Het team van Van den Heuvel opent het Europees kampioenschap volgende week zaterdag tegen Polen. Verliezend olympisch finalist Spanje en Frankrijk zijn de andere tegenstanders in groep B. Olympisch- en wereldkampioen Duitsland is ingedeeld in groep A.

Na het duel van vrijdag vielen Eby Kessing, Teun Rohof, Bob de Voogd en keeper Mark Jenniskens af in de selectie voor het EK. Er moet nu nog een speler afvallen. Die naam maakt Van den Heuvel volgende week bekend.

Record

Teun de Nooijer heeft zondag Jeroen Delmee geëvenaard. Beide spelers hebben nu 401 duels voor Nederland achter hun naam staat.

De 33-jarige De Nooijer zal naar verwachting bij het Europees kampioenschap later deze maand in eigen land het record alleen in handen krijgen.

Delmee beëindigde na de Olympische Spelen in Peking zijn loopbaan. De Nooijer speelde op 4 juni 1994 tegen Nieuw-Zeeland zijn eerste interland.