ATHENE - Met een laat doelpunt van Vassilis Tsartas redde AEK Athene woensdag een punt tegen Deportivo la Coruna. Het duel in poule C van de Champions League, de groep waarin PSV met 1-2 verloor van Monaco, eindigde in 1-1.

Voor de dertiende keer speelde AEK Athene een wedstrijd in het kader van de Champions League, voor de dertiende keer werd niet gewonnen. Het gelijke spel was op basis van de tweede helft verdiend. Het schot van Tsartas, uitblinker aan Griekse kant, verdween onder doelman Molina in het Spaanse doel.

Bij AEK, dat middenvelder Georgatos miste, had trainer Bajevic een basisplaats ingeruimd voor Michel Kreek. De Nederlander speelde mee tot aan de 81e minuut. Op het moment dat Kreek gewisseld werd stond het nog 1-0 voor de Spanjaarden. Pandiani, de enige spits in het elftal van coach Irureta, had al na twaalf minuten raak gekopt uit een corner van Victor.

AEK kreeg voor rust meer tegenslag te verduren. International Kapsis, al geblesseerd aan het duel begonnen, moest na twintig miunuten naar de kant. De Grieken bleven moedig aanvallen en kregen vijf minuten voor tijd dank zij vedette Tsartas de beloning.