DEN HAAG - FC Twente is zaterdag in Den Haag, zuinig voetballend, ongeslagen gebleven in de eredivisie. ADO werd het 1-0 verslagen door een doelpunt van Blaise N'Kufo in de 64e minuut.

Met zeven punten uit drie duels nam FC Twente de eerste plaats op de ranglijst in. ADO bleef met één punt in de onderste regionen.

Op 1 maart dit jaar in een wedstrijd van vorig seizoen werd ADO door FC Twente volledig weggetikt. De uitslag was slechts 1-2 maar het had ook 1-8 kunnen zijn, zo veel kansen voor open doel miste de soepel combinerende formatie van coach Steve McLaren.

Blessures bij ADO

Zo'n afgang wilde ADO zaterdag niet weer beleven. Het elftal van Raymond Atteveld, dat een vijftal basisspelers door blessures en schorsingen niet kon opstellen, trad het complete Twente grimmig tegemoet en ging zich te buiten aan harde overtredingen.

Binnen vijf minuten kregen Christian Kum en Danny Buijs de gele kaart van scheidsrechter Jan Wegereef. Iets later deed Lex Immers het nog eens dunnetjes over, ook hij kreeg geel.

Overmeesteren

De favoriete bezoekers was daarmee enige schrik aangejaagd, want van overmeesteren kwam weinig terecht. FC Twente kreeg maar een paar kansen. Bryan Ruiz en Blaise N'Kufo schoten tegen doelman Barry Ditewig op.

De nieuwkomer toonde zich in de eerste helft een betrouwbare sluitpost. Zo ook in de tweede helft, die een weinig andere aanblik bood. ADO probeerde wel aan te vallen maar vond een gegroepeerd spelende tegenstander tegenover zich. FC Twente voetbalde aanzienlijk beter, maar creëerde ook niet zo veel kansen.

N'Kufo

Voor ADO schoot Wesley Verhoek hard op doelman Sander Boschker. Aan de andere kant kopte Ruiz naast op aangeven van N'Kufo. Twente kwam toch aan het enige, en daarmee winnende doelpunt.

N'Kufo was de maker bij aan snel uitgevoerde counter. De veelscorende spits verschalkte Ditewig met een bekeken schot in de hoek (0-1).

Trainer Atteveld van ADO Den Haag stuurde nog de lange spits Bogda Milic naar het 16-metergebied. Hij kopte naast bij zijn enige kans. In de blessuretijd miste verdediger Csaba Horvath de beste kans voor de thuisploeg. Invaller Romano Denneboom verzuimde in de laatste seconden voor een leeg doel 0-2 in te koppen.