MÜNCHEN - Trainer Louis van Gaal wacht nog steeds op de eerste competitiezege met Bayern München. De Duitse recordkampioen stelde zaterdagmiddag voor eigen publiek teleur tegen Werder Bremen (1-1).

Toch maakt trainer Louis van Gaal zich geen zorgen. ''Want ik vond ons spel in de eerste helft uitstekend'', zei hij zaterdag na het gelijkspel tegen Werder Bremen (1-1).

''Werder Bremen heeft alleen maar verdedigd na de openingstreffer'', vervolgde Van Gaal. ''Toch hebben we zeven goede doelkansen gekregen. Dat is best knap. Het is alleen jammer dat we maar eenmaal hebben gescoord.''

Mark van Bommel

Mesut Özil bracht Werder Bremen in 39e minuut aan de leiding (1-0). Petri Pasanen scoorde tien minuten eerder al bijna voor Werder Bremen. De verdediger kopte op de paal.

Bayern München acteerde zonder de geblesseerde Mark van Bommel. Van Gaal bracht in de 62e minuut de van een blessure herstelde Franck Ribéry in het veld. Bayern Mïnchen verhoogde met de Franse vedette de druk op het doel van de tegenstander.

Doelman Tim Wiese van Werder Bremen speelde echter een uitstekende wedstrijd. Hij had in de 79e minuut alleen geen antwoord op een inzet van Mario Gomez.

Hamburger SV

Hamburger SV, dat vorige week gelijkspeelde bij Freiburg (1-1), boekte een eenvoudige zege op Borussia Dortmund (4-1). Eljero Elia begon net als Joris Mathijsen in de basisformatie.

Marcus Berg, overgekomen van FC Groningen, maakte het vierde doelpunt voor Hamburger SV. Elia leidde na een solo het derde doelpunt van Paolo Guerrero in.

VfB Stuttgart won zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz van Freiburg (4-2). Hannover 96 moest in de thuiswedstrijd tegen Mainz genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Arnold Bruggink speelde de hele wedstrijd voor Hannover 96.

Kampioen VfL Wolfsburg komt zaterdagavond nog in actie tegen 1. FC Köln.