BERLIJN - Voor zevenkampster Yvonne Wisse is het hoogspringen, het tweede onderdeel tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn, op een teleurstelling uitgelopen.

Het persoonlijk record van Wisse, die in de aanloop naar de WK problemen met de achillespezen had en een teen brak, staat op 1,81 meter. Door haar magere prestatie zakte de Nederlandse naar de twintigste plaats in het tussenklassement van de zevenkamp.

Aan de leiding gaat na twee onderdelen gaat nog steeds de Britse Jessica Ennis. Na haar winst op de 100 meter horden was ze ook bij het hoogspringen de beste met een geslaagde poging op 1,92 meter.

Ennis, die vorig jaar de Olympische Spelen in Peking miste door een blessure, heeft een puntentotaal van 2267. De Amerikaanse Sharon Day volgt met 2086 punten. Wisse heeft 1857 punten.

Niet constant

Wisse, die op de 100 meter horden met 13,66 seconden haar beste seizoentijd evenaarde, was teleurgesteld na het hoogspringen: ''Ik heb natuurlijk een gebrekkige voorbereiding gehad. Ik was niet constant, het was gewoon te wisselvallig. Dan blijft de lat op 1,68 staan. Daar word ik niet echt vrolijk van.'' De zevenkamp gaat zaterdagavond verder met het kogelstoten.