AMSTERDAM - Bij Ajax is men niet erg gelukkig met de aanstelling van Pieter Vink als scheidsrechter voor de topper tegen PSV. In Amsterdam is men enkele eerdere cruciale fouten van de arbiter niet vergeten.

"Hij schijnt nog steeds voor gemengde gevoelens bij Ajax te zorgen", zegt coach Martin Jol over de man die op verzoek van de club een tijd geen wedstrijden van de Amsterdammers floot.

"Ik loop te lang mee in de voetballerij om uit te gaan van het goede van de mens, maar ga wel uit van zijn objectiviteit."

"Hij is een van de beste scheidsrechters van Nederland. Dus moet hij PSV - Ajax in goede banen kunnen leiden", vervolgt de Hagenaar tegenover De Telegraaf.

Vraagtekens

De vraagtekens die de hoofdstedelingen zetten bij Vink zijn vooral gebaseerd op enkele dubieuze beslissingen in de laatste edities van Willem II - Ajax en SC Heerenveen - Ajax.

Zo kreeg Evander Sno tijdens het duel in Tilburg een volkomen onterechte rode kaart die later dan ook kwijtgescholden werd door de tuchtcommissie van de KNVB.