CINCINNATI - Tennisster Dinara Safina heeft vrijdag in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cincinnati de opmars van Kim Clijsters een halt toegeroepen.

De Russische nummer één van de wereld won met 6-2 en 7-5 van de Belgische tennisster, die deze week haar rentree maakte in het profcircuit na een afwezigheid van ruim twee jaar.

De 26-jarige Clijsters stopte in 2007 met tennissen en beviel in februari 2008 van een dochter. In maart kondigde ze haar rentree aan.

De Belgische speelde in Cincinnati alsof ze nooit was weggeweest. Ze versloeg eerst Française Marion Bartoli, dertiende van de wereld, daarna de Zwitserse Patty Schnyder en donderdag ook nog Svetlana Koeznetsova, zesde op de wereldranking.

Voorsprong

Clijsters kwam in de eerste set meteen met 2-0 voor, maar Safina won daarna zes games op rij. In de tweede set kwam de Belgische weer op een voorsprong, dit keer met maar liefst 4-1.

Opnieuw knokte Safina zich terug. Bij 5-4 serveerde ze voor de eindzege, maar Clijsters wist haar nederlaag nog even uit te stellen. Bij 7-5 was het dan wel raak.

Safina: ,,Ik voelde me goed vandaag en zelfs niet nerveus. Kim is een grote atlete. Ik denk dat ik een beetje geluk had dat ze gisteren drie sets heeft moeten spelen.

Niet makkelijk

Ze zal nog enkele toernooien nodig hebben om dat aan te kunnen, denk ik. Het is niet makkelijk om twee jaar uit competitie te zijn, en dan de dag na een driesetter een wedstrijd als deze te spelen. Ik denk dat ik daardoor toch wat in het voordeel was vandaag.''

De Russische treft in de halve finale de als veertiende geplaatste Italiaanse Flavia Pennetta. Safina's landgenote Elena Dementjeva bereikte vrijdag ook de laatste vier.

Zij won met 6-2 en 6-1 van de Deense Caroline Wozniacki. Haar tegenstander wordt Jelena Jankovic of Sybille Bammer.