AMSTERDAM - Lance Armstrong zegt dat zijn nieuwe ploeg RadioShack sterker kan worden dan de formatie van Alberto Contador, z’n concurrent en teamgenoot in de Ronde van Frankrijk van dit jaar.

Op de vraag van het online magazine Outside of Armstrong verwacht de Tour te winnen als hij betere manschappen tot zijn beschikking heeft dan Contador, antwoordt de Texaan: "Het is mogelijk een sterkere ploeg samen te stellen."

Constanter

"Stel dat we Levi Leipheimer en Andreas Klöden binnenhalen; dan kun je echt meespelen. Maar de Tour winnen, daar komt veel bij kijken. Je kunt vallen, een ongeluk krijgen."

"Ik wil constanter worden in de bergen, het versnellen gaat niet meer zo makkelijk. Zeker is dat ik mijn tijdrit moet verbeteren."

Contador

Bij welke ploeg Contador volgend jaar zijn titel gaat verdedigen is onduidelijk. De Spanjaard dubt over verschillende aanbiedingen, waaronder een van zijn huidige equipe Astana.

Armstrong ligt er niet wakker van; op de ‘2009-versie’ van Contador staat geen maat. "Wat Contador dit jaar heeft laten zien, valt niet te overtreffen."

Keihard werken

"Maar misschien was hij wel in de vorm van zijn leven, haalt hij nooit meer zo’n niveau. Dat is echter niet belangrijk."

"Het gaat erom dat we keihard werken. Mensen begrijpen dat ik een oude kerel ben. Niemand verwacht mijn 2001-niveau."