CINCINATTI - Voor de zussen Venus en Serena Williams zit het WTA-tennistoernooi van Cincinnati er al na de derde ronde op. Venus verloor donderdagavond (lokale tijd) in twee sets van Flavia Pennetta uit Italië: 7-6 (2) 6-4.

Enkele uren later zag ze dat ook zus Serena haar status niet waar kon maken. De nummer twee van de wereld moest het afleggen tegen Sybille Bammer uit Oostenrijk: 7-5 6-4.

Serena gaf na afloop toe dat ze totaal niet in vorm was. ''Ik had vandaag van iedereen kunnen verliezen'', verzuchtte de jongste van de Williams-zusjes. ''Ik heb nog nooit slechter gespeeld in mijn leven. Het was gewoon echt een slechte wedstrijd. Ik had volgens mij wel vijftig onnodige fouten.''

Clijsters

De Belgische Kim Clijsters stoomde ondertussen wel op naar de kwartfinales. Clijsters, die in Cincinatti haar rentree maakt in het profcircuit na een afwezigheid van twee jaar, rekende ook gedecideerd af met de Russische Svetlana Koeznetsova: 6-4 4-6 6-2.

De tennisster uit België wacht in de kwartfinales een echte test. Ze staat dan tegenover Dinara Safina, de mondiale nummer één.

''Dat zal best een zwaar potje worden'', lachte Clijsters, die in Cincinatti de indruk maakt alsof ze nooit is weggeweest uit het WTA-circuit.