EINDHOVEN - Guus Hiddink volgt volgend seizoen Harry van Raay op als voorzitter van de directie van PSV NV. De benoeming van de huidige trainer van de landskampioen moet nog officieel door de raad van commissarissen van de Eindhovense vereniging worden goedgekeurd.

Hiddink krijgt een contract voor onbepaalde tijd. De directie zal waarschijnlijk uit twee man bestaan. De raad van commissarissen hoopt zo snel mogelijk een opvolger voor commercieel directeur Fons Spooren te presenteren. Rolf-Jan Zweep, op dit moment nog werkzaam bij bankverzekeraar ING, is een voorname kandidaat voor deze functie.

Trainers

Het is nog niet bekend of Hiddink volgend seizoen ook nog als hoofdtrainer actief is. Wel zal hij binnenkort spreken over de invulling van de technische staf van PSV voor het volgende seizoen. De contracten van assistent-trainers Erwin Koeman en Fred Rutten lopen evenals de verbintenis van keeperstrainer Joop Hiele aan het einde van de huidige competitie af.

Het is ook nog onduidelijk wie volgend seizoen de voorzitter van de sportclub PSV wordt. Van Raay is op dit moment preses van de directie PSV NV en de sportclub van de landskampioen. Hij wil echter graag een andere rol bij de club.