BERLIJN - De Jamaicaanse atletiekfederatie heeft in aanloop naar de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn voor opschudding gezorgd door korte tijd te dreigen met het terugtrekken van hun topsprinters Asafa Powell en Shelly-Ann Fraser.

Dit duo werd samen met nog vier atleten door Jamaica van de deelnemerslijst gehaald, omdat ze zich niet hadden gemeld in het trainingskamp van het team in Nürnberg.

Onder zware druk van de internationale atletiekbond IAAF trok Jamaica dat besluit enkele uren later alweer in. ''Het besluit van de Jamaicaanse bond was niet goed voor de geloofwaardigheid van onze sport'', sprak Pierre Weiss, secretaris-generaal van de IAAF.

Heroverwegen

''In het belang van de sport heeft de Jamaicaanse federatie zijn positie heroverwogen. We zijn op de WK atletiek en daar moeten de beste atleten present zijn.''

Powell is voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter en Fraser won bij de Olympische Spelen in Peking goud op deze afstand. Naast dit duo mochten in eerste instantie ook Shericka Williams, Brigitte Foster-Hilton, Kaliese Spencer en Melaine Walker niet meedoen.