CINCINNATI - Kim Clijsters heeft zich woensdag voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Cincinnati geplaatst. De 26-jarige Vlaamse versloeg in de tweede ronde de Zwitserse Patty Schnyder met 6-2 en 7-5.

Clijsters maakt in Cincinnati haar rentree in het profcircuit na een afwezigheid van twee jaar. In die pauze werd ze moeder van een dochter. Haar rentree verloopt tot nu toe uitstekend.

Na een overwinning op de Française Marion Bartoli, de nummer dertien van de wereld, bleek Clijsters in de tweede schifting ook te sterk voor Schnyder, de huidige nummer twintig van de wereldranglijst.

"Ik ben het meest tevreden met mijn service, die veel beter liep dan in de eerste ronde'', sprak Clijsters. ''Alhoewel ik hier en daar wat foutjes maakte, bleef ik agressief tennissen.''

Koeznetsova

In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen de als zesde geplaatste Svetlana Koeznetsova die de Tsjechische Lucie Safarova uitschakelde: 6-3 6-7 (2) 7-6 (4).

''Svetlana kan heel agressief en gevarieerd tennissen'', wist de Belgische. ''Ik moet op de top van mijn kunnen spelen, wil ik een kans op de overwinning maken.''