AMSTERDAM - Joey Didulica is het met de clubleiding van AZ nagenoeg eens over een nieuw contract, dat hem nog twee jaar langer in Alkmaar houdt.

De Australische doelman, tweede keus achter Sergio Romero, kwam de afgelopen drie jaar mede door een ernstige hoofdblessure niet verder dan vijftien competitieduels voor AZ.

Het huidige contract van Didulica (31) loopt na dit seizoen af. Hij stond recent in de belangstelling van Feyenoord.

Luirink

Gijs Luirink speelt de rest van het seizoen zo goed als zeker op huurbasis voor RKC Waalwijk. Directeur voetbalzaken Marcel Brands liet woensdag weten dat beide clubs het nagenoeg eens zijn over de overgang van de verdediger.

De transfer wordt waarschijnlijk over het weekeinde heen getild, omdat RKC en AZ zaterdag in Waalwijk tegenover elkaar staan in de eredivisie.

Blessureleed

Luirink kampte de afgelopen twee jaar met veel blessureleed. Afgelopen seizoen maakte de 25-jarige centrumverdediger op de voorlaatste speeldag zijn rentree in de hoofdmacht van de Alkmaarders.

De voormalige jeugdinternational heeft bij de clubleiding zelf gevraagd om verhuurd te worden, omdat zijn kans op veel speelminuten bij AZ dit seizoen gering is.

AZ heeft nog geen afscheid kunnen nemen van Kemy Agustien en Milano Koenders, twee spelers die overbodig zijn in Alkmaar. Voor middenvelder Agustien bestaat volgens Brands wel wat interesse, maar tot een transfer is het vooralsnog niet gekomen.

Vejinovic

Marko Vejinovic wil zijn contract bij AZ voorlopig niet verlengen. De verbintenis van de 19-jarige middenvelder met de landskampioen loopt aan het einde van dit seizoen af. AZ wil graag met het talent verder, maar Vejinovic is teleurgesteld over het gebrek aan speeltijd in dit nog prille seizoen.

Vejinovic, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Alkmaarders, maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal. De clubleiding ziet in de geboren Amsterdammer een groot talent.

Brands

Brands heeft Vejinovic daarom een nieuw contract aangeboden, maar de middenvelder weigert vooralsnog bij te tekenen. "Hij wil eerst spelen en dan bijtekenen. Maar zo werkt het niet", aldus Brands woensdag.

Vejinovic behoorde bij de eerste twee competitieduels van AZ niet tot de selectie van trainer Ronald Koeman. Brands beaamde dat Vejinovic verkocht mag worden als hij niet bijtekent.