MUNCHEN - Bij Bayern München blijkt enige onduidelijkheid te bestaan over de inzetbaarheid van sterspeler Franck Ribéry bij de Franse ploeg.

Manager Uli Hoeness heeft voor een Beiers tv-station laten weten dat de clubleiding met een korte invalbeurt van de vrijwel herstelde middenvelder woensdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer geen problemen heeft.

Daarmee gaat Hoeness in tegen zijn trainer Louis van Gaal, die eind vorige week nadrukkelijk zei dat Ribéry geen speeltijd zou krijgen. Dat had de Amsterdamse coach duidelijk met de Franse bondscoach Raymond Domenech afgesproken, zo liet hij weten.

''Een beetje frisse lucht voor Franck kan geen kwaad. Maar hij zal niet in actie komen. We hebben hem een trainingsprogramma meegegeven'', gaf Van Gaal te kennen.

Noodgevallen

Volgens Hoeness heeft Domenech wel degelijk toestemming van Bayern om Ribéry in noodgevallen te laten invallen. ''Dan gaat het om hooguit 20 of 25 minuten. Dat kunnen wij niet verhinderen'', stelde Hoeness.

De machtige manager van Bayern is ervan overtuigd dat het uitstapje met de Franse ploeg Ribéry goed zal doen.

''Het zal hem zelfvertrouwen geven. Ik verwacht dat hij zeer gemotiveerd terugkeert bij ons. Het is onze bedoeling dat hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen weer gaat spelen'', verklapte Hoeness, die daarmee even op de stoel van Van Gaal ging zitten.

Afkoopsom

Ribéry zag eerder deze zomer zijn begeerde transfer naar Real Madrid afketsen op de torenhoge afkoopsom die Bayern eiste (100 miljoen euro).

Mede door de transferperikelen en wat fysieke ongemakken kwam hij in oefenperiode niet of nauwelijks in actie. Volgens Hoeness is een deal met Real Madrid definitief van de baan.

''Ik kan het nu voor de 98e keer zeggen: Ribéry blijft bij Bayern München. Wat kun je ook nog verwachten van een club met een schuldenlast van 850 miljoen euro? Komend jaar zie ik eerder de deurwaarder dan Ribéry bij Real Madrid op de stoep verschijnen.''