NÜRNBERG - De deelname van Asafa Powell aan de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn is onzeker, omdat hij niet is verschenen in het trainingskamp van de Jamaicaanse ploeg in Nürnberg.

Dat heeft Paul Doyle, de belangenbehartiger van de voormalige wereldrecordhouder op de 100 meter, gezegd. Ook de olympisch kampioenen Shelly-Ann Fraser en Melaine Walker hebben zich nog niet bij het Jamaicaanse team gemeld.

Doyle heeft een e-mail ontvangen van Howard Aris, de voorzitter van de Jamaicaanse atletiekunie. Daarin zou Aris hebben aangegeven teleurgesteld te zijn dat atleten zich niet hadden gemeld.

Volgens Doyle was Powell er niet van op de hoogte dat het verplicht was zich in het trainingskamp in Nürnberg te melden. ''Als de atleten niet in het trainingskamp verschijnen, kunnen ze ook niet deelnemen'', zei Aris maandag.

Doorreizen

Doyle hoopt dat het conflict snel is opgelost. Het is de bedoeling dat de desbetreffende atleten dinsdag doorreizen vanaf hun trainingskamp in het Italiaanse Lignano naar Berlijn.

''Ik hoop dat Powell en de anderen deel uitmaken van het team'', aldus Doyle. ''Ik heb nooit begrepen dat het verplicht was om in Nürnberg te verschijnen, en Asafa ook niet.''