KATWIJK - Stijn Schaars blijft voorlopig deel uit maken van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland van woensdag in de Amsterdam Arena tegen Engeland.

De middenvelder van AZ raakte vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta (2-0) geblesseerd aan de linkerknie. Schaars werd zelfs van het veld gedragen, maar maandag bleek dat blessure van de middenvelder meevalt.

Apart

Schaars trainde maandagavond in Katwijk nog apart van de selectie van Oranje. De middenvelder hoopt wel dat hij woensdag tegen Engeland alweer in actie kan komen. ''Ik heb alleen een tik op mijn knie gekregen'', vertelde Schaars.

''Ik werd van het veld gedragen omdat ik even niets meer in mijn knie voelde. Maar nu gaat het al een stuk beter.''

Herstel

Het snelle herstel van Schaars is een meevaller voor bondscoach Bert van Marwijk, die tegen de Engelsen niet over de geblesseerde Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst kan beschikken.

De blessure van Van Bommel vergroot de kans op speeltijd voor Schaars. ''Natuurlijk wil ik tegen de Engelsen graag mijn kans pakken, maar laten we nu maar eerst eens afwachten hoe snel ik helemaal herstel.''

Real

Van Marwijk trainde met twintig spelers. Wesley Sneijder en Arjen Robben waren ook van de partij. Beide spelers speelden zondagavond (Nederlandse tijd) nog met Real Madrid in Washington.