NOORDWIJK - Klaas-Jan Huntelaar is niet bang dat hij het komende seizoen weinig speeltijd krijgt bij AC Milan. ''Ik heb uitvoerig met het bestuur en de trainer gesproken'', stelde de aanvaller maandag.

''Garanties heb je nooit, maar ik ga veel spelen. Dat is belangrijk, want ook ik wil naar het WK in Zuid-Afrika.''

Huntelaar beseft dat zijn positie bij het Nederlands elftal onder druk komt te staan als hij het komende voetbaljaar weinig aan spelen toekomt.

''Dat geldt voor iedere speler. Daarom heb ik ook zorgvuldig voor AC Milan gekozen. Er waren meer clubs in mij geïnteresseerd, maar dit was echt de beste optie voor mij. Daar twijfel ik niet over.''

Nieuwe club

Huntelaar herinnert zich nog hoe hij ruim een half jaar geleden over Real Madrid sprak. ''Ja, toen was ik ook gelukkig'', weet de spits die in de winterstop van het vorige seizoen een contract tot 2013 bij de Spaanse recordkampioen tekende.

''Ik had natuurlijk ook nooit verwacht dat het zo zou lopen. Of ik anders tegen de voetballerij ben gaan aankijken? Nee hoor, zo werkt het nu eenmaal. Het was wel zaak om nu zorgvuldig een nieuwe club te kiezen. Dat heb ik ook gedaan. AC Milan past denk ik wel bij mij.''

Leonardo

AC Milan-coach Leonardo heeft veel vertrouwen in Huntelaar. De Braziliaan weet zeker dat de Nederlandse spits direct indruk kan maken in het roodzwarte shirt.

"Ik ben erg blij. Ik denk dat hij de voorste man wordt, de dodelijke spits, de man in het penaltygebied die ook een bal vast kan houden. Bovendien is hij goed met zijn hoofd."

Leonardo heeft dan ook al concrete plannen met zijn nieuwste spits. "Huntelaar is een speler waar we onze aanval rond op kunnen bouwen. Hij is gekomen en heeft direct een goede indruk achtergelaten."

Scudetto

De coach karakteriseert Huntelaar als 'een serieuze speler, erg professioneel en iemand die hard werkt'. De Braziliaan zei verder dat hij verwacht dat Milan een serieuze titelkandidaat wordt dit seizoen.

"Ik geloof dat Milan altijd om de titel mee moet doen", liet Leonardo optekenen. AC Milan won in 2004 voor het laatst de Scudetto. "Als we de titel willen winnen, moeten we goed beginnen en het hele jaar laten zien wat we kunnen. Langzaam maar zeker bouwen we een goed team."