AMSTERDAM - Ducati-coureur Casey Stoner neemt geen deel aan de komende drie MotoGP-wedstrijden. De wereldkampioen van 2007 is oververmoeid.

 ''Het beste voor Casey is dat hij nu even niets doet, anders worden de problemen misschien alleen maar groter'', aldus teamdirecteur Livio Suppo van Ducati.

De Fin Mika Kallio neemt de plek in van Stoner in het team van Suppo in de races van Tsjechië, Indianapolis en San Marino.

Kallio is al vertrouwd met de Ducati, want hij debuteerde dit seizoen in de koningsklasse op die machine bij Pramac Racing.

Fabrizio

Zijn plek in dat team wordt de eerstkomende MotoGP op het circuit van Brno ingenomen door de Italiaan Michel Fabrizio.

In de WK-stand is Stoner derde, achter leider Valentino Rossi en nummer twee Jorge Lorenzo. De vermoeidheidsverschijnselen plagen Stoner al vijf races.

TT

Ook bij de TT in Assen eind juni viel de Australiër na de race bijna flauw van vermoeidheid en was hij niet in staat de pers te woord te staan.

''Het is begonnen bij de Grote Prijs van Catalonië'', weet Stoner nu. ''Tijdens die race in Barcelona had ik een virus onder de leden en ben ik waarschijnlijk met mijn lichaam over de grens gegaan."

"Sindsdien heb ik die vermoeidheidsproblemen. Artsen doen nog steeds onderzoekjes bij me om de klachten te begrijpen.''