AMSTERDAM - FIA-voorzitter Max Mosley heeft begrip voor het besluit van Williams en de Red Bull-teams om een test van Michael Schumacher in de Ferrari F60 te blokkeren.

De Italiaanse renstal wilde de zevenvoudig wereldkampioen in de huidige Ferrari laten rijden als voorbereiding op zijn comeback in Valencia.

De Duitser vervangt Felipe Massa, die gewond raakte tijdens de kwalficatie voor de Grand Prix van Hongarije.

Terecht

Het testen met wagens van het huidige of vorige seizoen is echter verboden. Zonder unanieme toestemming kan Schumacher niet wennen aan de F60. "Terecht", zo stelt Mosley in Bild.

"Ik vind het testverbod onredelijk, maar dat is wel hoe het nu is. En als je de 19-jarige Jaime Alguersuari niet laat testen voor zijn debuut, dan kan je ook geen uitzondering maken voor zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher."

Versterkt vizier

'Schumi' verschijnt in Valencia overigens aan de start met een helm met een verstevigd vizier. Helmenfabrikant Schubert reageert hiermee op de zwaar beschadigde helm van Felipe Massa, nadat de Braziliaan een veer van de wagen van Barrichello raakte.

Een woordvoerder van Schubert legt in Bild uit: "Het vizier van Felipe kwam pas los toen de doktoren er aan trokken. We hebben nu een disc van titanium geïmplementeerd bij de overgang van vizier naar helm, voorheen was dat van plastic. Het is een reactie op het ongeluk van Massa."