WASHINGTON - Real Madrid heeft de oefentrip door Canada en de Verenigde Staten afgesloten met de tweede zege. Na de 5-1 tegen Toronto werd het zondagmiddag (plaatselijke tijd) in Washington tegen DC United 3-0.

Opnieuw behoorde Arjen Robben tot de doelpuntenmakers. De Nederlandse international, die als invaller in het veld kwam, nam de laatste treffer voor zijn rekening. Tegen de Canadezen had Robben ook al gescoord.

Het duel op zondag in Washington werd vooraf gegaan door een minuut stilte wegens het onverwachte overlijden van Espanyol-speler Dani Jarque.

Higuain

De treffers van Real Madrid vielen allemaal in de tweede helft. Higuain scoorde in de 57e en 59e minuut. Robben, die ook een assist bij een treffer van Higuain leverde, maakte zijn doelpunt in de 69e minuut.

Wesley Sneijder en Royston Drenthe begonnen in de basis. Sneijder werd na 45 minuten gewisseld.

De middenvelder en Robben melden zich maandag bij het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd woensdag tegen Engeland.

Drenthe

In Toronto bij het eerste oefenduel had trainer Manuel Pellegrini voor de Nederlandse enclave alleen een basisplaats ingeruimd voor Drenthe, die als linksback acteerde. Sneijder en Robben vielen toen in.

In Toronto scoorden ook Raul (2), Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Ruud van Nistelrooij en Rafael van der Vaart maakten tijdens de trip geen deel uit van de selectie van Real Madrid. De Spaanse club verkocht Klaas-Jan Huntelaar inmiddels aan AC Milan.