ENSCHEDE - Met de nodige moeite is PSV in zijn tweede competitiewedstrijd overeind gebleven. Bij FC Twente werd het zondag 1-1.

Vooral in de tweede helft voerde de Enschedese thuisclub de druk op het Eindhovense doel fors op. De onttroonde kampioen bezweek daaronder echter niet.

FC Twente ondernam de meeste initiatieven. Dat leidde in de negentiende minuut tot de openingstreffer. Douglas scoorde. De centrale verdediger uit Brazilië kopte staande op de doellijn raak, na weinig overtuigend ingrijpen van PSV's doelman Andreas Isaksson.

Blessures

PSV had tot dan weinig laten zien. Wellicht als gevolg van de vele door Rutten aangebrachte mutaties. Het elftal verschilde, deels als gevolg van blessures, op maar liefst vier plaatsen van de formatie die vorige week tegen VVV-Venlo (3-3) de competitie opende.

Jan Kromkamp, Carlos Salcido, Orlando Engelaar en Nordin Amrabat waren er niet bij in de Veste van Enschede. In elk geval Kromkamp lijkt zijn vaste plaats kwijt. Evenals afgelopen donderdag in de Europa League speelde de Bulgaarse nieuweling Stanislav Manolev op zijn plaats.

Manolev

Manolev, enkele dagen bij zijn debuut tegen Cherno More nog 'goed' voor rood, maakte offensief én defensief een gedegen indruk. De rechtsback bereidde ook de gelijkmaker voor, van Balazs Dzsudzsak.

De Hongaar maakte in de 25e minuut de 1-1, nadat de Twentse doelman Sander Boschker mistastte op de schuiver van de buitenspeler.

Aanvallend

Kort later moest Rutten zijn formatie opnieuw wijzgigen. Centrale verdediger Dirk Marcellis ging naar de kant, spits Danny Koevermans verving hem.

Ondanks interne omzettingen, Timmy Simons werd verdediger, kreeg de Eindhovense formatie daardoor een zeer aanvallend karakter. Daar moest de thuisclub op zijn beurt weer even op inspelen.

Perez

Na rust heerste FC Twente. De kansen kwamen er, via Douglas, Janssen en Kenneth Perez. Steeds redde Isaksson, goed op de lijn, onzeker bij ballen van de flanken.

PSV beperkte zich tot counters, waardoor Koevermans en Dzsudzsak goede mogelijkheden kregen. Daarbij zorgde Boschker in het Twentse doel voor uitkomst.