ZEIST - Mark van Bommel kan woensdag niet met het Nederlands elftal tegen Engeland oefenen. De middenvelder van Bayern München raake zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij Hoffenheim (1-1) geblesseerd aan zijn linkervoet.

Onderzoek in een ziekenhuis leerde dat Van Bommel een breukje in een kootje van zijn grote teen heeft.

Van Bommel wordt maandag geopereerd. Hij is vermoedelijk 3 tot 4 weken niet inzetbaar. Het Nederlands elftal oefent op 5 september tegen Japan. Vier dagen later staat de laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Schotland op het programma.

Bondscoach Bert van Marwijk roept voorlopig geen vervanger voor Van Bommel op. Giovanni van Bronckhorst meldde zich vrijdagmiddag al af met een knieblessure.

Trainingskamp

De selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland van woensdag in de Arena bestaat nu uit 20 spelers. Zij verzamelen zich maandag in Noordwijk voor een trainingskamp.

Wesley Sneijder en Arjen Robben arriveren waarschijnlijk met een jetlag op Schiphol. Ze speelden zondagavond nog met Real Madrid een oefenwedstrijd tegen Washington DC (3-0). Invaller Robben scoorde in dat duel. Sneijder speelde de eerste helft.