KERKRADE - FC Groningen heeft zaterdag bij Roda JC een punt gewonnen: 1-1. De ploeg van trainer Ron Jans speelde bijna de gehele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Danny Holla.

Roda JC slaagde er in het matig gevulde Parkstad Limburg Stadion niet in om het personele overwicht uit te buiten. Groningen-doelman Brian van Loo sleepte zijn ploeg er in de slotfase met een aantal knappe reddingen doorheen.

Roda JC en FC Groningen hielden elkaar voor rust op alle fronten in evenwicht. Beide teams speelden met enthousiasme, zochten waar mogelijk de aanval, leden regelmatig onnodig balverlies en maakten prachtige treffers.

Hadouir

De individuele klasse van Anouar Hadouir, die graag weg wil bij de Limburgers, bezorgde Roda JC snel een voorsprong. De aanvaller krulde in de 19e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied de bal loepzuiver voorbij doelman Brian van Loo.

De gasten kwamen na een half uur verdiend langszij. Koen van der Laak knikte een voorzet voor de voeten van Goran Lovre, die met een knal de gelijkmaker aantekende.

FC Groningen kreeg de beste kans met een voorsprong de rust in te gaan, maar de behendige aanvaller Serhat Koç mikte na geklungel in de Limburgse defensie de bal van dichtbij naast het doel.

Junker

Alle plannen van FC Groningen konden zes minuten na rust in de prullenbak. Danny Holla vergreep zich aan Roda-spits Mads Junker. Arbiter Pieter Vink strafte streng: rood voor Holla. FC Groningen wisselde verdedigend, Roda JC bracht een extra aanvaller in.

Het numerieke voordeel leverde de thuisclub amper kansen op. Pas in het laatste kwartier kwam FC Groningen onder grote druk te staan.

Roda-invaller Dieter van Tornhout werd slecht bediend door Mads Junker en vond enkele minuten later doelman Brian van Loo op zijn weg. Van Loo redde zijn ploeg vlak voor tijd opnieuw met een knappe reflex. Hij tikte de kopbal van Eric Addo tot hoekschop.