PEKING - Lazio heeft zaterdag de Italiaanse Supercup veroverd. De ploeg versloeg in het Olympisch Stadion van Peking landskampioen Internazionale met 2-1.

Alle treffers vielen in de tweede helft. Lazio scoorde na een uur twee keer in korte tijd.

Matuzalem en Tommaso Rocchi bezorgden de Romeinen een voorsprong van 2-0. Aanwinst Samuel Eto'o scoorde voor Inter tegen. Lazio won voor het laatst in 2000 de Supercup.

Aankopen

Trainer Jose Mourinho zette in Peking vier aankopen van Inter in de basis. Eto'o en Diego Milito startten in de aanvalslinie. Thiago Motta versterkte het middenveld van de Italiaanse kampioen en verdediger Lucio kreeg ook een basisplaats.

Inter had ook de beste kansen, maar scoorde niet. Lazio deed dat in de tweede helft beter met twee treffers die elkaar snel opvolgden.

Mourinho bracht vervolgens middenvelder Patrick Vieira, waarna Eto'o zijn eerste doelpunt voor Inter vierde. Daar bleef het bij in de Chinese hoofdstad, waar zo'n 65.000 toeschouwers in het Vogelnest het Italiaanse toptreffen bekeken. Het was het eerste sportevenement in het Olympisch Stadion van Peking sinds september vorig jaar.