AMSTERDAM - De internationale autosportfederatie FIA heeft de selectieprocedure voor nieuwe teams opnieuw geopend. Nu BMW bekend heeft gemaakt dat het aan het einde van het huidige seizoen stopt met Formule 1, komt er een extra plaats vrij op de grid.

Het Britse Autosport meldt dat FIA-president Max Mosley de zeven teams die op de reservelijst staan heeft geïnformeerd dat er weer een plekje vrij is in de pitsstraat. Deze teams vielen tijdens de selectieprocedure in juli buiten de boot.

Ook het afzwaaiende BMW-Sauber team kreeg deze brief, omdat mede-oprichter Peter Sauber hard werkt aan een doorstart.

De deadline om met alle bestaande teams samen het zogenaamde 'Concorde Agreement' te tekenen, waarin alle afspraken voor de komende jaren te vinden zijn,  werd niet gehaald door de Zwitser.

Sluitend budget

De FIA geeft Sauber nog even de tijd, zodat het team dat uit BMW-Sauber voortkomt mee kan dingen naar de vrijgekomen plaats. Bronnen van Autosport melden dat de kans groot is dat Sauber een sluitend budget voor 2010 kan vinden, zodat zijn team na het wegvallen van BMW kan blijven bestaan.

Van het Prodrive team van de Engelsman David Richards wordt verwacht dat er weer interesse is voor een toetreding tot de koningsklasse. En ook het Spaanse Epsilon Euskadi heeft laten weten dat zij weer in de race zijn

Geen zekerheid

Epsilon teambaas Joan Villadelprat: "We werken nog steeds aan het project, alleen niet met onze volle capaciteit omdat we geen zekerheid hebben op een plekje op de grid."

"Wat ik wel kan zeggen is dat de mensen die ons wilden helpen, nog steeds geïnteresseerd zijn. En dat is geweldig! En als de mogelijkheid om mee te doen zich voordoet, dan vallen we aan. Zonder enige twijfel."