ROTTERDAM - Feyenoord speelt zondag tegen Vitesse zonder Giovanni van Bronckhorst. De verdediger is geblesseerd aan de knie.

In het Gelredome wordt hij vervangen door Tim de Cler, die inmiddels wel weer volledig fit is.

Van Bronckhorst raakte al tijdens de voorbereiding geblesseerd. In de competitie-opening tegen NEC speelde hij met pijnstillers.

''Dat kan hij natuurlijk niet te lang doen'', zei coach Mario Been. Het herstel van de international verloopt wel voorspoedig.

Doelman

Rob van Dijk staat zondag opnieuw in het doel bij de Rotterdammers. Eerste keus Darley viel vorige week tegen NEC uit met een knieblessure en is nog niet voldoende hersteld. Ook Edwin Mulder, eveneens kandidaat voor de positie tussen de lat, is niet fit genoeg om te spelen.

Feyenoord begon de competitie vorige week met een zege op eigen veld tegen NEC, 2-0.

Ajax

Martin Jol moet Gabri voorlopig missen. De voetballer is nog altijd niet hersteld van een blessure aan zijn achillespees, die hij in de voorbereiding op het duel tegen RKC Waalwijk opliep.

Dit verklaarde de Ajaxtrainer op de persconferentie. "Gabri is de enige speler die structureel geblesseerd is en dat blijft nog wel even zo," aldus Jol. "Hij heeft nog wel een paar weken nodig, denk ik. Ik hou nu ook geen rekening met hem. Pas als hij fit is, komt Gabri weer in mijn plannen voor."

Miralem Sulejmani is weer zo goed als fit. De Serviër had afgelopen week wat last van de buitenkant van zijn knie. ''Hij traint nu weer gewoon mee. Ik ga er dus vanuit dat hij kan meedoen zaterdag", aldus de trainer.

PSV

PSV speelt zondag bij FC Twente zonder Orlando Engelaar. De middenvelder liep bij de Europese wedstrijd afgelopen donderdag in Bulgarije tegen Cherno More een blessure aan de knie op.

Hoe ernstig het kwetsuur precies is kon coach Fred Rutten vrijdag nog niet zeggen. Dat moet nader onderzoek gaan uitwijzen. De verwachting is niet dat Engelaar, oud-speler van FC Twente, heel lang uit de roulatie is.

Salcido

Rutten gaat er daarentegen wel van uit dat hij in Enschede kan beschikken over Carlos Salcido. De linksachter viel in Bulgarije eveneens uit, met een pijnlijke enkel.

''Uit voorzorg heeft hij vandaag niet getraind'', zei de trainer. ''Maar eerlijk gezegd maak ik me over hem geen zorgen.''

Wie Engelaar vervangt wilde Rutten nog niet zeggen. Eerder in de week vertrok de meest voor de hand liggende optie, Edison Mendez. ''Er zijn genoeg mogelijkheden over'', aldus de trainer, die in Bulgarije Otman Bakkal en Stijn Wuytens liet invallen.