ALKMAAR - Trainer Ronald Koeman heeft bij AZ een fitte selectie tot zijn beschikking voor de competitiewedstrijd vrijdag tegen Sparta Rotterdam.

Moussa Dembélé trainde de afgelopen dagen ook volledig mee bij de landskampioen.

De Belgische aanvaller bleef vorige week zaterdag in de verloren openingswedstrijd bij Heracles Almelo (3-2) na de rust achter in de kleedkamer met enkelklachten, maar Dembélé ondervindt daar geen hinder meer van.

Gill Swerts en Graziano Pellè missen de confrontatie met Sparta. Beiden werden zaterdag tegen Heracles met rood uit het veld gestuurd en zijn voor respectievelijk vier (Swerts) en vijf (Pellè) duels geschorst.

Koeman heeft de Belgische verdediger en Italiaanse spits geen boete opgelegd voor hun wangedrag in Almelo. ''Ik vind dat je dat op een andere manier moet oplossen. Maar ik kan dit natuurlijk niet blijven accepteren'', aldus de oefenmeester.

Harder

Koeman: ''Vroeger pakten we elkaar in zulke gevallen onderling wel aan, dat is nu minder. De spelers mogen wel wat harder naar elkaar toe zijn."

"Maar als ik zie hoe de groep deze week heeft gereageerd en heeft getraind, denk ik wel dat ze beseffen hoe belangrijk de wedstrijd vrijdag tegen Sparta is.''

Koeman vernam dat de Zweedse verdediger Rasmus Bengtsson een aanbod van AZ heeft afgewezen. De international was al gekeurd in Alkmaar, maar koos uiteindelijk toch voor een andere aanbieding.

Toevoegen

''Jammer, Bengtsson was iemand die iets toe zou voegen aan de selectie, maar we gaan nu verder kijken'', aldus Koeman.

De trainer wil alleen nog een verdediger aan zijn selectie toevoegen. ''In principe is de groep dan wel rond. Maar je weet natuurlijk niet wat er nog tot eind augustus gebeurt.''