AMSTERDAM - Bij veel Grand Prix' deze jaargang waren Brawn GP en Red Bull Racing ongenaakbaar. De andere renstallen werden doorgaans op gepaste afstand gehouden. Die periode is ten einde, concludeert Christian Horner.

De teambaas van Red Bull verwacht dat de komende races met name McLaren zich met de twee bovenste teams in de constructeursstand kan meten.

McLaren

"McLaren maakte een grote stap in Hongarije. Ik denk dat zij zich de rest van het jaar zullen laten gelden. Ook Williams en Ferrari ogen sterk", zegt Horner tegen Autosport.com.

De eerste vier plaatsen in de stand voor het coureurskampioenschap worden vooralsnog ingenomen door de rijders van Red Bull en Brawn GP.

Horner: "We moeten er vooral voor zorgen dat in de races die we niet kunnen winnen, we toch zoveel mogelijk punten pakken. Zoals Mark Webber met zijn derde plek in Hongarije deed."

Borrelen

De teambaas hoopt dat Red Bull het gat met koploper Brawn GP in de constructeursstand nog kan dichten. De renstal werkt in de zomerpauze aan technische verbeteringen.

"We hebben nog heel wat in de pijplijn. En er borrelen nog tal van ideëen op over de ontwikkeling van de auto", is alles wat hij daarover kwijt wil.

Button

Met nog zeven races te gaan, neemt Mark Webber namens Red Bull de tweede positie in het wereldkampioenschap in. Hij moet Jenson Button weliswaar 20,5 punten voor zich dulden, maar de Australiër liep de laatste drie races 15 punten in op de Brit.