MILAAN - Klaas-Jan Huntelaar vertrekt naar AC Milan. Dat heeft vicevoorzitter Adriano Galliani van de Italiaanse club donderdag bevestigd.

Hij zei tegen het televisiestation Sky Sport 24 dat hij met Real Madrid een akkoord heeft bereikt over de overgang van de 25-jarige spits van het Nederlands elftal, maar deed geen mededelingen over de transfersom, die naar verluidt 15 miljoen euro zou bedragen.

De bedoeling is dat Huntelaar donderdag al een medische keuring ondergaat in Milaan.

De aanvaller stapte begin dit jaar voor een bedrag van 27 miljoen euro (20 vast, 7 variabel) over van Ajax naar Real Madrid. Hij verbond zich tot medio 2013 aan de Spaanse topclub.

De 23-voudige international (13 treffers) kwam in het afgelopen seizoen in twintig competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde hij acht keer.

Andere club

Aan het begin van het nieuwe seizoen kreeg Huntelaar tot zijn verbazing en ergernis te horen dat de nieuwe trainer Manuel Pellegrini hem niet meer nodig had.

Hij mocht ook al niet meer meedoen aan de trainingspartijen van de uitpuilende A-selectie, met prominente nieuwkomers als Ronaldo en Kaka. Van de zes Nederlanders bij de 'Koninklijke' moet in ieder geval ook Rafael van der Vaart uitkijken naar een andere club.

VfB Stuttgart en Tottenham Hotspur toonden in de afgelopen weken serieuze belangstelling voor Huntelaar, die zelf evenwel weinig trek in deze clubs bleek te hebben.

Ook financieel kwamen de partijen er niet uit. Voor Ajax, dat de oud-speler voor dit seizoen wilde huren, was hij ook veel te duur.

Voorkeur

Afgelopen zaterdag meldde AC Milan zich opnieuw voor Huntelaar, nadat de club van oud-international Clarence Seedorf eerder deze zomer ook al enige interesse in hem had getoond.

Trainer Leonardo verklaarde toen echter dat hij liever Luis Fabiano van Sevilla wilde overnemen. AC Milan bereikte echter geen overeenstemming met de Spaanse club. Daardoor kwam Huntelaar weer in beeld.

Droomclub

De voormalige spits van PSV, De Graafschap, AGOVV, SC Heerenveen en Ajax noemde begin december, toen zijn transfer naar Spanje net was afgerond, Real Madrid nog zijn droomclub.

Binnen een half jaar was hij evenwel terug in de harde realiteit van het internationale topvoetbal. Met zijn min of meer gedwongen verhuizing naar AC Milan treedt hij opnieuw in de voetsporen van illustere landgenoten.

Was hij bij Real Madrid de beoogde vervanger van de geblesseerde Ruud van Nistelrooij, bij de Italiaanse topclub gaat hij op dezelfde positie spelen als Marco van Basten (1987-1993) en Patrick Kluivert (1997-1998) ooit deden.