ROTTERDAM - Feyenoord kan eindelijk een financieel meevallertje optekenen. De Spaanse voetbalclub Racing Santander is over de brug gekomen met een achterstallige betaling van ongeveer 1,5 miljoen euro voor de transfer van Ebi Smolarek.

Dat meldt Feyenoord op de clubsite.

Santander nam de oud-Feyenoorder in de zomer van 2007 over van Borussia Dortmund. De Rotterdamse club bezat op dat moment nog 50 procent van de transferrechten van de Pools international en had zodoende recht op de helft van de transfersom.

De Spaanse club bleef lang in gebreke met betalen. Feyenoord en Borussia Dortmund maakten begin van dit jaar de zaak aanhangig bij de FIFA.

Nog voordat de wereldvoetbalbond een uitspraak heeft gedaan, is Santander een betalingsregeling overeengekomen met Dortmund.

Schuld

De volledige openstaande schuld van om en nabij 3 miljoen euro moet voor het einde van dit kalenderjaar zijn voldaan aan Borussia. De Duitse club zal op zijn beurt de helft van het bedrag aan Feyenoord overmaken. De betaling van de eerste termijn heeft reeds plaatsgevonden, laat de club weten.