AMSTERDAM - Robert Doornbos gaat voor HVM Racing rijden. De Rotterdamse coureur heeft woensdag een contract getekend bij het team dat uitkomt in de Amerikaanse Indy Racing League (IRL), zo maakt HVM op zijn website bekend.

Doornbos keert daarmee terug naar het team waarvoor hij in 2007 actief was in de Champ Car. Ook in 2010 zal hij voor dit team in de IRL racen.

Doornbos heeft er zin in, zo laat hij op de site van HVM weten. "Ik kijk uit naar de eerste race voor HVM volgend weekend."

Afscheid

Dinsdag werd bekend dat de 27-jarige Doornbos per direct afscheid nam van het Newman/Haas/Lanigan-team, dat in dezelfde competitie actief is.

"We hebben geprobeerd om het contract te verlengen, maar Robert heeft besloten om ergens anders te gaan rijden", liet teambaas Mike Lanigan weten.

Doornbos is bezig aan zijn eerste seizoen in de IndyCar, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1.

Rookie of the Year

Zijn beste startpositie was de tweede plaats, zijn beste klassering negende. In de algemene rangschikking neemt hij de vijftiende plaats in. Bovendien leidt hij het klassement van de 'rookies', de nieuwkomers.

Doornbos heeft zich als doel gesteld tot Rookie of de Year uitgeroepen te worden.

Toch was hij niet tevreden over de samenwerking met het team. Hij maakte deze week gebruik van de clausule in zijn contract om na twaalf races Newman Haas Lanigan te mogen verlaten.

Bij HVM treft hij oude bekenden als teambaas Keith Wiggins en technisch leider Michael Cannon. Hij wordt teamgenoot van E.J. Viso en komt dit weekeinde al in actie in Mid-Ohio.