BURGAS - PSV wil scoren in Burgas. Dat zei coach Fred Rutten woensdagavond bij aankomst in het stadion aan de Zwarte Zee, waar PSV donderdag tegen Cherno More een voorsprong van 1-0 verdedigt.

De trainer gaat ervan uit dat een doelpunt zekerheid verschaft. D

e tegenstander moet dan tenminste drie treffers maken om kans op kwalificatie te houden. ''Wij hebben de spelers er voor om toe te slaan. Daar reken ik op.''

PSV speelt op kunstgras, in een warm Bulgarije. Van een nadeel wilde Rutten niets weten.

''Om dat soort zaken moeten we ons niet druk maken. Onze spelers zijn ervaren. Die moeten daar mee om kunnen gaan.''

Cherno

In de thuiswedstrijd tegen Cherno, dat eerder in de kwalificatie voor een Europees avontuur VfB Stuttgart nog aan het wankelen bracht, kreeg PSV volop kansen. Alleen Dirk Marcellis benutte er één, nota bene in de slotminuut.

Afgelopen zondag tegen VVV-Venlo in de nationale competitie scoorde PSV gemakkelijker, maar was de defensie ook aanmerkelijk minder zeker (3-3).

Rutten schrok daarvan. ''Ik had gedacht dat we volwassener zouden zijn in ons spel.'' De coach is met vrijwel dezelfde selectie vertrokken naar Bulgarije.

Mendez

Weliswaas is Edison Mendez inmiddels verkocht, maar de Ecuadoriaanse middenvelder was afgelopen weekeinde wegens een schorsing ook niet van de partij.

Voor PSV, voor het eerst sinds jaren niet aanwezig in de Champions League, is de ontmoeting van groot belang. Uitschakeling betekent onmiddellijk een einde van het internationale seizoen.

Dat zou opnieuw een grote tegenvaller zijn, na een teleurstellend verlopen jaar. ''We moeten heel waakzaam zijn'', aldus Rutten.

Met twintig spelers trainde Rutten woensdagavond een uur op het kunstgras van Burgas. Van de selectie moeten twee spelers op de tribune plaatsnemen. Ongetwijfeld is derde doelman Bas Roorda er een van, aangezien Rutten drie keepers heeft meegenomen.