ENS - Op het erf van ADO Den Haag-keeper Gino Coutinho is dinsdag een hennepplantage ontmanteld. De politie trof in een schuur aan de Sloefweg in Ens (Noordoostpolder) een professioneel ingerichte plantage aan met ruim 4500 planten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip en deed dinsdagmorgen een inval. De 27-jarige Coutinho en zijn 28-jarige medeverdachte uit Eindhoven werden opgepakt.

Beide mannen zitten in voorarrest. Ze worden volgens een woordvoerder van de politie woensdagochtend verhoord.

Coutinho kocht het perceel in het buitengebied van Ens vorig jaar.

Clubleiding

ADO Den Haag bevestigde woensdagavond het verhaal. ''We betreuren deze situatie ten zeerste'', liet de clubleiding weten.

''Het is schadelijk voor ADO Den Haag. Wij achten het niet wenselijk om Coutinho onder deze omstandigheden te selecteren voor de komende wedstrijden.''

Het afgelopen weekeinde verdedigde Coutinho nog het doel van ADO in het thuisduel met NAC Breda (1-2). Normaliter is hij de derde keeper, maar door blessures van Robert Zwinkels en Boy Waterman kwam hij in actie.

Nood

De nood was bij ADO zelfs zo hoog, dat keeperstrainer René Stam (44) als tweede doelman op de bank zat. Zondag speelt de Haagse formatie uit tegen VVV-Venlo.

''We bekijken nu hoe we deze keeperskwestie gaan oplossen'', liet een woordvoerder van ADO Den Haag weten.

''De liesblessure bij Boy Waterman is bijna genezen, maar hij heeft nog niet met de groep meegetraind. Robert Zwinkels verwachten we pas eind september terug. Dus het is logisch dat we ons nu oriënteren op de keepersmarkt. De financiële ruimte is echter beperkt.''

Coutinho begon zijn profloopbaan in 2000 bij PSV. Hij speelde vier keer in de competitie voor de topclub uit Eindhoven. Coutinho kwam verder uit voor FC Den Bosch, NAC Breda en Vitesse.