LONDEN - Liverpool en Real Madrid hebben dinsdag een akkoord bereikt over de transfer van middenvelder Xabi Alonso naar de Spaanse voetbalclub. De Engelse club uit Premier League maakte dat zelf bekend.

De middenvelder moet nog wel een medische keuring in Madrid doorstaan.

Xabi Alonso vertrok in 2004 uit het Spaanse voetbal. Hij stapte toen van Real Sociedad over naar Liverpool.

Bedrag

De Engelse club maakte niet bekend welk bedrag met de overgang is gemoeid.

De Spaanse international is de zesde grote aankoop van de Madrilenen, die inmiddels zo'n 235 miljoen euro in een nieuw elftal hebben gepompt. Naast Alonso kwamen de Portugees Cristiano Ronaldo, de Braziliaan Kaka, de Fransman Karim Benzema, Raul Albiol en Alvaro Arbeola.

Hoofdprijs

De afgelopen dagen bemoeide Liverpool-trainer Rafael Benitez zich nadrukkelijk met het geflirt van Real Madrid met Alonso. De Spaanse trainer van de Reds wilde de hoofdprijs voor zijn middenvelder en lijkt die na lange onderhandelingen ook gekregen te hebben.

Liverpool, dat aangaf dat de verkoopprijs vertrouwelijk is en blijft, zou naar schattingen zo'n 30 miljoen pond (ruim 35 miljoen euro) ontvangen.

Salgado

Real Madrid heeft het contract met verdediger Michel Salgado (33) ontbonden. Hij had nog een contract tot de zomer van 2011 bij de Madrileense club, maar kwam amper aan spelen toe.

Salgado, sinds 1999 bij de topclub, krijgt van Real Madrid een bedrag mee en kan verder transfervrij op zoek naar een andere werkgever.