AMSTERDAM - Het blokkeren van een test van Michael Schumacher in de huidige Ferrari door het Williams-team is de Italiaanse renstal flink in het verkeerde keelgat geschoten. Op de eigen website haalt het team flink uit tegen de Britse concurrent.

"Raad eens wie tegen een test van Schumacher in de F60 is? Een team dat al jaren niets meer wint en toch geen kans voorbij laat gaan om een gebrek aan sportiviteit te demonstreren."

"En voor de goede orde, Ferrari gaf Scuderia Toro Rosso toestemming om met Jaime Alguersuari te testen. Toen wees iemand anders blijkbaar ook al naar de precieze voorschriften uit de reglementen", luidt de boodschap op de Ferrari-site.

Jaime Alguersuari debuteerde tijdens de Hongaarse GP zonder een meter op een circuit te hebben gereden in de wagen die zijn team dit seizoen gebruikt.

Dwarsliggen

Ferrari heeft unanieme toestemming nodig van de teams om Schumacher te laten testen in de F60. De 40-jarige Duitser wil dat graag doen als voorbereiding op zijn invalbeurt, nadat Felipe Massa gewond raakte in Hongarije. Williams en de Red Bull-teams liggen vooralsnog dwars.

Volgens de reglementen mag er tijdens het seizoen alleen een aantal zogenaamde 'rechtelijn-tests'  worden gedaan. Dit kan bijvoorbeeld op een vliegveld. Testen op een circuit is verboden.

Schumacher maakte al wel flink wat kilometers in de Ferrari die het team in 2007 gebruikte. Testen met wagens van twee jaar of ouder valt buiten het verbod.