OUD-BEIJERLAND - Tennisster Kristie Boogert moet maandag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een operatie aan de rechterelleboog ondergaan. Er is een gat in het kraakbeen geconstateerd. De Oud-Beijerlandse zal negen maanden tot een jaar moeten revalideren om weer op niveau te kunnen tennissen.

Boogert houdt ondanks het lange herstel de mogelijkheid open om in het internationale circuit terug te keren. "Helaas heb ik ook na de operatie geen garantie op honderd procent herstel omdat het onzeker is of het kraakbeen weer zal aangroeien. Maar ik heb altijd gehoopt dat ik nooit door een blessure zou moeten stoppen. Ik wil daarom alle opties openhouden."

Pijnstillers

Boogert kreeg tijdens Wimbledon last van de elleboog. Op een MRI-scan werd het gat in het kraakbeen vastgesteld. Boogert koos ervoor om de blessure eerst met rust en medicatie te laten genezen. Zes weken deed ze niets. De pijn bleef echter. Op pijnstillers speelde de winnares van het zilver bij de Olympische Spelen in Sydney toch de US Open. "Omdat het onzeker is hoe ik uit de operatie zal komen, wilde ik toch nog een keer aan een grand slam meedoen. Maar het was toch te pijnlijk."

Boogert liet nog een second opinion doen in de Verenigde Staten, maar een operatie bleek onvermijdelijk. Zij heeft ook in het dagelijks leven te veel last van de elleboog. "Ik had geen andere keus. Door de operatie zal ik straks in elk geval in het dagelijks leven weer goed kunnen functioneren. Ik hoop dat ik ook mijn tenniscarrière weer kan oppakken."