AMSTERDAM - Robert Doornbos heeft per direct afscheid genomen van het Newman/Haas/Lanigan-team. De Rotterdammer had een contract voor de eerste twaalf wedstrijden en nu die erop zitten wil hij zelf niet verder met de renstal.

Doornbos maakte het nieuws bekend op zijn eigen website: "Ik had de mogelijkheid om het team na twaalf races te verlaten en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik wil graag in de IndyCar series blijven rijden en maak mijn plannen snel bekend."

Teambaas Mike Lanigan had Doornbos graag voor zijn team behouden. "We hebben geprobeerd om het contract te verlengen, maar Robert heeft besloten om ergens anders te gaan rijden."

Terugkeer

Het HVM-team staat op de lijst van genomineerden om Doornbos in te lijven. De Rotterdammer zat in 2007 al achter het stuur van één van de wagens van het team, dat toen nog in de Champcar actief was als Minardi Team USA.

De plaats van Doornbos bij N/H/L wordt mogelijk ingenomen door Sebastién Bourdais, die eerder door Scuderia Toro Rosso op straat werd gezet. Bourdais behaalde zijn vier Champcar titels in een wagen van Newman/Haas/Lanigan.

Doornbos neemt momenteel de vijftiende plaats in op de IndyCar-series ranglijst. Zijn beste finishpositie was een negende plaats.