ENSCHEDE - FC Twente probeert zich dinsdag, in een uitverkochte Grolsch Veste, ten koste van Sporting Portugal te plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde woensdag in 0-0.

Trainer Steve McClaren van FC Twente lijkt ten opzichte van die eerste wedstrijd slechts één wijziging door te voeren.

De Engelsman moet doelman Sander Boschker noodgedwongen aan de kant laten staan wegens een schorsing. Nikolaj Michailov, die Boschker woensdag na zijn rode kaart verving, staat nu in het doel. Michailov stopte als invaller een strafschop in Lissabon.

Loting

De loting voor de vierde voorronde van de Champions League is vrijdag. Als Twente er in slaagt Sporting uit te schakelen, zijn Arsenal en Olympique Lyon daarin mogelijke tegenstanders.

Mocht Twente dinsdag verliezen, dan komen de Enschedeërs terecht in de vierde voorronde van de Europa League. Ajax en SC Heerenveen hebben zich daarvoor geplaatst door hun prestaties van vorig seizoen.

PSV en NAC Breda hopen deze week ook de vierde voorronde van de Europa League te bereiken. De loting van dat Europese toernooi is eveneens vrijdag.