PARIJS - Bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk heeft verrassend Franck Ribéry opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer eilanden op 12 augustus.

De middenvelder die bij zijn club Bayern München momenteel niet speelt vanwege een knieblessure is opgenomen in de voorlopige selectie.

Vorige week zei Ribéry zelf nog dat hij niet op tijd fit zou zijn voor het uitduel.

De 26-jarige Fransman mist komend weekeinde sowieso de competitiestart in Duitsland en richt zich op de eerste thuiswedstrijd tegen Werder Bremen op 15 augustus.

Deel

''Franck heeft me niet verteld dat hij niet kon spelen, maar alleen dat hij niet de volle 90 minuten kan volmaken'', legde Domenech maandag op een persconferentie uit. ''Als het nodig is kan hij een deel spelen, 30 minuten moet mogelijk zijn.''

Patrick Vieira maakt geen deel uit van de Franse selectie. De 33-jarige speler van Internazionale maakte in juni nog zijn rentree bij 'Les Bleus' na lang blessureleed, maar is dit keer niet opgeroepen.

Volgens Domenech moet de voormalige aanvoerder meer speelminuten bij zijn club gaan maken om weer op niveau te komen. Vorig seizoen kwam Vieira bij zijn club weinig aan spelen toe door blessures.