AMSTERDAM - Rabobank heeft zes Nederlanders opgenomen in zijn voorselectie voor de Vuelta, die op 29 augustus in Assen begint. Dit meldt de de ploeg maandag.

De equipe noemde tien namen, waarvan er nog één afvalt. "Als er tussendoor niets onverwachts gebeurt, valt de laatste af na de Ronde van de Limousin."

Robert Gesink, die met een gebroken pols uitviel in de Tour de France, is de kopman van de ploeg. "Hij kan vrij koersen." Daarnaast zijn Bram Tankink, Koos Moerenhout en Pieter Weening zeker van deelname aan de Vuelta.

"Voor die mannen kwam de Tour te vroeg, maar ze hebben in de Ronde van Oostenrijk laten zien op de goede weg te zijn."

Ventoux

Juan Manuel Gárate, de renner die voor Rabobank de Tour redde met zijn zege op Le Mont Ventoux, brak zaterdag zijn hand in de Clásica San Sebastian.

"Daarover zeggen de artsen dat de Vuelta geen probleem moet zijn. Hij kan op de hometrainer fietsen met een manchet om. Binnen tien dagen kan hij weer op de weg fietsen. Hij loopt geen achterstand op, omdat hij nog genoeg wedstrijduren in de benen heeft."

Voorselectie Rabobank

Mauricio Ardilla (Col), Lars Boom, Óscar Freire (Spa), Juan Manuel Gárate (Spa), Robert Gesink, Tom Leezer, Paul Martens (Dui), Koos Moerenhout, Bram Tankink, Pieter Weening.