VALENCIA - De kans dat Michael Schumacher voor zijn rentree in de Formule 1 nog even mag oefenen in de F60 van Ferrari, is niet groot. Williams weigert voor de Duitser een uitzondering te maken.

Ferrari had de acht teams van de FOTA om toestemming gevraagd, normaal gesproken mag tijdens het seizoen niet meer getest worden in de bolides.

Oude modellen

Zevenvoudig wereldkampioen Schumacher, die voorlopig de gecrashte Felipe Massa vervangt, oefent nu nog in oude modellen.

De FOTA-teams McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber en Brawn GP gaven wel groen licht.

Williams ziet echter geen reden voor dispensatie. "We heten Schumacher van harte welkom terug in de Formule 1, maar de regels zijn duidelijk. Daarom kreeg (Jaime) Alguersuari, die in Hongarije voor het eerst in de Formule 1 reed, ook geen kans om voor zijn debuut te wennen aan de auto van Toro Rosso. Williams ziet geen verschil tussen de situatie van Alguersuari en Schumacher'', luidde maandag de verklaring van Williams.

Meer tegenstand

Later liet ook Red Bull weten niets te zien in de dispensatie voor Schumacher. "Ik weet zeker dat Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen was en 91 races won, geen problemen heeft om weer in vorm te raken'', aldus teamchef Christian Horner. Naar verwachting zal ook Red Bulls zusterrenstal Toro Rosso nee zeggen.

Schumacher maakt zijn rentree tijdens de Grote Prijs van Europa op 23 augustus.