AMSTERDAM - Rafael Nadal maakt definitief zijn rentree in Montréal. Dat maakte Toni Nadal, de oom en trainer van de zesvoudig grandslamwinnaar, maandag bekend in de Spaanse sportkrant Marca.

Het Masters Series-toernooi in de Canadese stad start volgende week maandag.

Nadal speelde sinds zijn verlies in de vierde ronde van Roland Garros geen officiële wedstrijd meer en liet onder meer Wimbledon aan zich voorbijgaan.

Na zijn verrassende nederlaag tegen de latere verliezend finalist Robin Söderling vertrok Nadal naar Barcelona om zijn knieën te laten onderzoeken. Daaruit bleek dat de pezen in de gewrichten ontstoken waren.

De Spanjaard nam rust en speelde voor Wimbledon een aantal oefenpartijen, maar kon zijn titel op het heilige gras in Londen niet verdedigen.

Grootse vorm

Toni Nadal houdt nog wel een slag om de arm over het niveau van de nummer twee van de wereld.

"Ik verwacht dat hij niet in grootse vorm is. Hij heeft goed getraind, maar niet te hard gepusht. Om hem goed te kunnen beoordelen, moeten we hem in een echte wedstrijd aan het werk zien."

Ambities

De ambities van Nadal zijn volgens oom Toni duidelijk. "Het doel is om in vorm te komen en de US Open te halen, met zicht op meer. We gaan zien wat de komende twee toernooien brengen."

Vorig jaar won Rafael Nadal het toernooi om de Rogers Cup, dat toen gespeeld werd in Toronto. Het Canadese toernooi wordt het ene jaar in Toronto en het andere jaar in Montréal gespeeld.